Siker

2024.05.16. 10:35

Ifjú Fizikus Versenyen remekeltek az ászáriak

Kiváló ászári sikerek születtek Tatán. Jubilált az Ifjú Fizikus Verseny Komárom-Esztergom vármegyében.

Kemma.hu

Kiváló ászári sikerek az Ifjú Fizikus Versenyen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

50. alkalommal szervezték meg az Ifjú Fizikus Versenyt, amelynek az Eötvös József Gimnázium adott otthont. Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola tanulói is képviseltették magukat a megmérettetésen, méghozzá remek eredményekkel.

Szécsényi Tímea megelőzte a fiúkat is korcsoportjában az Ifjú Fizikus Versenyen
Szécsényi Tímea megelőzte a fiúkat is korcsoportjában az Ifjú Fizikus Versenyen
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

50. Ifjú Fizikus Verseny

Szécsényi Tímea 8. osztályos tanuló az első helyen végzett. Szabó Dávid 7. osztályos diák a második lett, Szabó Lilla 8. osztályos tanuló pedig az ötödik helyen zárt. Mindhárom diák, valamint felkészítő tanáruk Garas Mariann díjazott lett a szép eredmények alapján. Három iskolai fordulót kellett nagyon jól teljesíteniük azért, hogy döntőbe kerülhessenek. Hónapokon keresztül oldották meg a különböző feladatokat a fiatalok, végeztek kísérleteket és méréseket, továbbá kutattak fizikatörténeti témákban. A 80 résztvevőből 41 tanuló került a végső fináléba.

Az intézmény hivatalos közösségi oldalán tette közzé a remek eredményeket, és mint írják:

A szervezők mindent megtettek azért, hogy méltóképpen kerüljön megrendezésre a jubileumi verseny. Értékes ajándékok, különleges kísérleti bemutató, emlékülés tette emlékezetessé a napot. Az Eötvös Lóránd Fizika Társulat elnöke Szegedről érkezett, hogy megossza gondolatait a versennyel és a fizika tantárgy fontosságával kapcsolatban.

Hozzátették:

Gondoltak a versenyt alapító tanárokra is, akik közül sokan nyugdíjasként ellátogattak az emlékülésre, felidézve az elmúlt 50 év legemlékezetesebb pillanatait. Külön öröm volt számunkra, hogy az eredményhirdetésen együtt örülhettünk tanulóink kiemelkedő sikereinek Mazalin Zsuzsannával, iskolánk egykori tanárával, igazgatójával, aki szintén részese volt az elmúlt 50 évnek. „ A fizika egy csoda” – ahogyan azt az egyik alapító pedagógus mondta. Bízunk benne, hogy diákjaink még sokáig fognak ilyen kiváló eredményt elérni ezen a szép versenyen, és valóban csodának élik meg ezt a tantárgyat minden nehézségével és szépségével együtt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában