Konferencia

2024.03.11. 11:00

Temetők világa kövesek képében

A tatabányai székhelyű Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete házigazdaként szombaton huszonnegyedszer várta évente rendezett nemzetközi konferenciájára a szakmában dolgozókat, a kövesek világa iránt érdeklődőket Pilisvörösváron.

Fenyvesi Károly

A szépszámú érdeklődőt vonzó esemény megrendezését sok cég, illetve ismert szakember is segítette. A találkozó fővédnöke, dr. Vitályos Eszter volt. Az ipartestület Kecskéden élő jegyzője, Csapucha Tamás érdeklődésünkre elmondta, hogy elsőként a parlamenti államtitkár, a Kulturális- és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Többek közt arról szólt, hogy napjainkban az egyik nagyon fontos feladat az aktivitás további növelése a munkaerőpiacon.

A konferenciát kötetlen hangulatú beszélgetés zárta az ipartestület vezetőinek részvételével is. A témák között visszaköszönt például a régi kőfaragó szerszámok, eszközök megnyugtató, biztos gyűjtése, megőrzése. A temetők világának nem egyszerű jelene is rendületlenül izgalmas. F. K.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában