Kemma.hu videó

2024.02.18. 07:40

Palatinus-átúszás videón: hosszában szelték át a tavat a legbátrabbak + fotók

Összesen 17 bátor jelentkező vállalkozott február 17-én arra, hogy hagyományteremtő céllal csobbanjon egyet az Esztergom-kertvárosi tóban. A Palatinus-átúszás résztvevői kisebb és nagyobb távokat úsztak le a néhány fokos vízben.

Walczer Patrik

Az I. Palatinus-tavi téli átúszáson a szervezőtársak nevében Zimányi András köszöntötte a jelenlévőket, köztük a Szerbiából érkezett három résztvevőt. A Palatinus-átúszással hagyományt szeretnének teremteni.

Palatinus-átúszás: több távon indultak az úszók
Palatinus-átúszás: több távon indultak az úszók
Fotó: W. P. / Forrás:  24 Óra

Czettele Győző hidegadaptációs programvezető, a Nemzetközi Hidegvíz Törzs tagja – aki a leghosszabb távot teljesítette – szintén elmondta gondolatait a tófürdő területén lévő búvárbázisnál. Elárulta, hogy a jelenlévők közül többen is részt fognak venni az idei Téli Balaton-átúszáson, a mostani esemény pedig remek alkalmat nyújtott számukra egy kis erőpróbára, illetve tapasztalatszerzésre.

Palatinus-átúszás hosszában és keresztben

Az I. Palatinus-tavi téli átúszás megrendezését a Palatinusz Búvár és Vizisport Egyesület támogatta és biztosította. Egyébként az 1000 méteres hosszanti átúszás mellett a gyakorlott úszók keresztbe is átúszhatták a tavat, ami 350 métert jelentett, de előzetesen kisebb távokra is lehetett jelentkezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában