Ítélet

2024.05.02. 10:45

Halomban állt a veszélyes hulladék a kisbéri férfi udvarán

A férfi 16 autót és más egyéb lomhulladékot és építési hulladékot tárolt udvarán. A veszélyes hulladékok tárolása miatt most ítéletet hozott vele szemben a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki kisbéri házának udvarán halmozta fel a veszélyes hulladékot. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványa alapján a  bíróság  a férfit előkészítő ülésen 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott, védő tudomásul vette, így az kihirdetését követően jogerőssé vált.

Az egész udvart beterítette a veszélyes hulladék
Az egész udvart beterítette a veszélyes hulladék
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Halmozta a veszélyes hulladékot

A vádirat szerint a férfi háztartási lomhulladék  gyűjtéséből és gépkocsik bontásból származó alkatrészek értékesítéséből  tartotta fenn magát. Az elkövető 2021. május 5-ét megelőző  legalább  2 évben összesen legalább 110 m3  mennyiségben szerzett meg  a háztartásokban feleslegessé vált lomhulladékokat, építési-bontási hulladékot, kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezéseket, szétbontott műszaki cikkeket amelyeket a kisbéri házának udvarán helyezte el.

A férfi bontási céllal  felvásárolt  16 darab forgalomból  kivont, illetve üzemképtelenné vált gépkocsit, ezeket a kisbéri házának udvarán bontott szét. A bontásból származó, felhasználható alkatrészeket a férfi értékesítette, a megmaradt hulladék alkatrészeket, valamint a rendszámtáblákat és a gumiabroncsokat az udvarban rendezetlenül, különböző helyen felhalmozva engedély nélkül, jogtalanul tárolta. Az illegális bontás miatt veszélyes hulladéknak minősülő olaj folyt ki a ház udvarára és a talaj felső rétegét  körülbelül 6 m2 területen jelentősen beszennyezte. Az elkövető az ingatlanon jogtalanul tárolta a legalább 110 m3 mennyiségű veszélyes hulladékot is tartalmazó hulladékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában