Csaló

2024.05.01. 13:24

Más lakását adta bérbe, nem stimmelt a zárhoz a kulcs

A csalás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki más lakását hirdette meg bérbeadásra, kárt okozva ezzel a gyanútlan bérlőként jelentkező személynek.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. év áprilisában közzétett egy hirdetést egy közösségi alkalmazás csoportjában. A hirdetés szerint a férfi egy esztergomi lakást kívánt bérbe adni. A hirdetett lakás azonban nem is volt az övé. Egy tokodi személy jelentkezett a hirdetésre, aki meg is állapodott az elkövetővel arról, hogy a lakást havi 55 ezer forint albérleti díj fizetése ellenében bérbe veszi.

A sértett 2023. április 25-én az első havi bérleti díjnak megfelelő összeget át is utalta az elkövető által megadott bankszámlára. A csaló ekkor postázott is neki 3 darab lakáskulcsot. Ezek birtokában a sértett megjelent a hirdetett lakásnál, ott azonban szt tapasztalta, hogy a lakáskulcsok nem nyitották az ingatlan ajtaját, továbbá az ingatlan lakott, és ahhoz az elkövetőnek semmi köze nincs.

Mint azt dr. Stoller Katalintól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség indítványa alapján a járásbíróság a férfit 6 hónap fogházbüntetésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte arra, hogy fizesse meg a sértett 55 ezer forint mértékű kárát. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbeztek – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában